/ Vacature (mede)zeggenschapstrainer-teamcoach in de zorgsector

Wil jij als ervaren verpleegkundige een stevige bijdrage leveren aan de ontwikkeling van daadkracht, invloed én zeggenschap van zorgprofessionals? Zie je een uitdaging in de effectieve ondersteuning van hun ambitie om meer invloed uit te oefenen op de ontwikkeling van beleid, gericht op zowel de beroepsinhoud als op de beroepsontwikkeling?


Zetje zelf dan in positie, pak die kans (en ontwikkel je) als onze nieuwe trainer-teamcoach in (mede)zeggenschap.

 

Over Zetje

Zetje gelooft dat uitstekende en passende zorg bieden alléén kan met de invloed en bijdrage van zorgprofessionals. De kwaliteit en continuïteit van zorg staat of valt bij de kwaliteit van de zorgprofessional als individueel zorgverlener én als onderdeel van de organisatie. Wij geloven dat zeggenschap leidt tot meer betrokken, tevreden en gemotiveerde zorgprofessionals!

 

Goed georganiseerde, volwassen (mede)zeggenschap is dé sleutel tot echte invloed op het beleid. Zetje houdt daarom steeds het gesprek op gang tussen de Verpleegkundige Adviesraad (VAR, VVAR, ZAR, PAR, MAR, VSC of VSB) en/of ondernemingsraad (OR), bestuur en management. We brengen belangen samen en zoeken altijd naar verbinding en kansen.

 

Zetje biedt in trainingen en teamcoaching praktische handvatten en een kritisch blik.

 

Zetje werkt samen met MZ Services. MZ Services is samen met Zetje de specialist op het gebied van medezeggenschap en arbeidsverhoudingen binnen Yris. Zetje richt zich exclusief op medezeggenschap in de zorgsector. Lees meer over Zetje, over MZ Services en over Yris.

 

De functie van trainer-teamcoach

Als trainer & teamcoach van Zetje ondersteun je zorgprofessionals en zorginstellingen bij de inrichting, praktische vormgeving en ontwikkeling van de (mede)zeggenschap.
Bij de meer volwassen VAR’en en OR’en begeleid je de verdere ontwikkeling en professionalisering van de individuele leden naar een volgende stap; gericht op optimale invloed.
Je vindt het een uitdaging om teams te begeleiden die zich willen ontwikkelen van lief naar lef, die duidelijkheid niet langer verwarren met onvriendelijkheid en die proactief opkomen voor hun belangen.

 

Dat bereik je zo:

 • Je ontwikkelt en geeft maatwerktrainingen vanuit de behoefte van de opdrachtgevende VAR/OR.
 • Je ontwikkelt en geeft standaardtrainingen die Zetje periodiek via open inschrijvingen aanbiedt.
 • Je brengt duidelijk onderbouwde adviezen uit over inhoudelijke of procesmatige vraagstukken. Jij verdiept je in de materie en schakelt zo nodig collega’s/experts in.
 • Je besteedt tijd en energie aan de opbouw van je netwerk, weet wat er speelt in de zorgsector en bij klanten. Je werft proactief je eigen klanten en stelt daarvoor offertes op.
 • Je zorgt voor je klanten door contact met ze te onderhouden en vanaf de zijlijn beschikbaar te zijn als vraagbaak wanneer ze een Zetje nodig hebben.
 • Je draagt actief bij aan het succes van Zetje en MZ Services door ideeën te ontwikkelen, bij te dragen aan interne processen en onze boodschap uit te dragen: samen zie je meer!

 

“Zetje zaait waar zij verschijnt en doet dat; zorgvuldig, zelfbewust én zelfverzekerd!”

 

Wat we vragen:

 • Je hebt een verpleegkundige of andere hbo-/wo-opleiding als zorgprofessional én werkervaring in de zorg.
 • Je hebt een groot hart voor (mede)zeggenschap vanuit de overtuiging dat organisaties hier beter van worden en je hebt de nodige kennis en ervaring als VAR- of OR-lid.
 • Je bent bereid om te leren, jezelf te ontwikkelen.
 • Je staat stevig in je schoenen wanneer je voor een groep zorgprofessionals staat en in gesprek gaat met bestuurders of managementteam.
 • Je vindt het een uitdaging om met groepen te werken die zich willen ontwikkelen.
 • Je kijkt met een open vizier naar de wereld en bent zelfstandig.
 • Je bent zelfsturend en resultaatgericht.
 • Je bent representatief en je hebt gevoel voor commercie.
 • Je netwerkt graag.
 • Je bent in staat om snel op verschillende niveaus verbinding te maken en samen te werken.
 • Je hebt gevoel voor humor!
 • Je werkt graag bij een organisatie waar je de ruimte krijgt voor jouw persoonlijke ontwikkeling en waar tijd en ruimte is voor een verZetje.

Word trainer-teamcoach bij Zetje!

Zie jij het zitten om ons een Zetje te geven, stuur dan vóór 1 september een kort motivatie-filmpje en jouw LinkedIn profiel naar info@zetje.nl ter attentie van Michiel van Vliet; mede-eigenaar, trainer & teamcoach bij Zetje (06-22828906). Een app-bericht sturen kan ook, wel zo makkelijk.

 

Wil je eerst meer weten over de functie of de organisatie? Of heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Bel, mail of app Michiel.


Vacature (mede)zeggenschapstrainer-teamcoach in de zorgsector