/ Michiel van Vliet

"Welk Zetje heb jij nodig?" Dat is mijn vraag aan jou.

Ik ben Michiel van Vliet en werk als ervaren communicatie- en gedragstrainer, teamcoach en medezeggenschapstrainer. Vanuit mijn passie om het beste uit anderen te halen werk ik graag met jouw vraag.


 

 


In de zorg begonnen als ziekenverzorger, daarna ben ik opgeleid en heb ik gewerkt als verpleegkundige en verpleegkundig praktijkdocent. Ik heb veertien jaar praktische medezeggenschapservaring opgedaan in een grote OR van een ziekenhuis. Ik was hier drie jaar secretaris, drie jaar voorzitter en zeven jaar beleidsmedewerker.

 

Energiek, eerlijk, dynamisch, inspirerend en strijdlustig zijn kenmerkende eigenschappen van mij. Daarnaast ben ik over het algemeen vrolijk, behulpzaam en erg mensgericht. Ik heb een natuurlijke aanleg om in en met groepen te werken en samen te werken. Handvatten bieden bij het uitstippelen van een route vind ik belangrijker dan invloed hebben op de route zelf. Daarin ben ik praktisch en erg creatief.

Ik zeg wat ik zie en ervaar. Zonder oordeel, in het hier en nu, gericht op spiegelen, confrontatie en bewustwording. Als trainer en coach maak ik bespreekbaar wat vaak onbesproken blijft.

 

In 2013 schreef ik het boek; Zeven Zetjes van verlangen naar verandering. Dit is een voorloper van de verbeterde en meer complete versie van het boek; Welk Zetje heb jij nodig? Uitgebracht op 21 juni 2014. In 2019 verscheen de vierde druk.

 

In 2014 heb ik voor medezeggenschapsraden het boek; Zetje medezeggenschap op de kaart! geschreven. Een boek met veel praktische informatie, inclusief de volledige tekst van de Wet op de Ondernemingsraden (WOR) en exclusief voor klanten van Zetje. In 2019 verscheen de vijfde druk.

 

Aan het Handboek cliëntenraden, uitgebracht in december 2020 door Vakmedianet, heb ik een praktische bijdrage geleverd en hierin meegeschreven.

 

In juni 2021 publiceerde ik het praktische handboek Zetje Verpleegkundige AdviesRaad op de kaart! Omdat ik de tijd rijp vind dat verzorgenden, verpleegkundigen en zorgmedewerkers hun taak, rol, positie, verantantwoordelijkheden en invloed serieus gaan ontwikkelen en benutten in een VAR.

 

Ik kijk uit naar een ontmoeting met jou.

Michiel van Vliet
Oprichter en eigenaar van Zetje

Michiel van Vliet