/ Referenties

Ik ben Ilonka Verweij en voorzitter van de Ondernemingsraad van Kraamzorg de Waarden. Onze raad telt 13 leden en een ambtelijk secretaris. Met elkaar hebben wij in het najaar van 2015 gekozen voor Michiel als trainer. En tot op heden zijn wij zeer tevreden en erg blij  met de keuze die destijds is gemaakt.
 
Afgelopen maart hebben wij voor de 3e keer een training mogen volgen met Michiel en hij komt op ons over als een nuchtere, actieve en humoristische man. Michiel kan goed doorpakken en het valt ons op dat hij heel positief gestemd is en zonder oordeel kan waarnemen. Dit alles helpt ons om een programma op maat samen te stellen, om alle dagdelen tijdens de training bij de les te blijven, om verrast te worden door de verschillende werkvormen en op de juiste momenten ontspanning te hebben…..heel belangrijk vinden wij ook dat er gelachen wordt…..en dat kan zeker met Michiel!! Onze ambtelijk secretaris had door de duidelijke communicatie en de fijne samenwerking een actieve rol tijdens deze training en dat is als zeer positief ervaren.
 
Michiel bedankt!
 
Groetjes, Ilonka Verweij

 


Gedurende mijn loopbaan als ambtelijk secretaris heb ik al heel wat trainers en opleidingen voorbij zien komen….

In de regel waren dat allemaal prima trainers totdat ik kennis maakte met Michiel!!

Michiel heeft op mij een onuitwisbare indruk gemaakt. Wat een inspirerende, innemende en kundige persoonlijkheid.  

Michiel bezit een natuurlijke gave om mensen aan zich te binden met daarbij oog voor een zeer respectvolle benadering. Hij leert je out-of-the-box te denken en ook te handelen. Wat kun je verliezen en waar word je blij van!

Michiel lepelt niet standaard een verhaaltje op maar speelt adequaat in op elke situatie in; “storen mag”. Daarnaast is hij altijd bereikbaar als je, buiten de training om, behoefte hebt aan “nazorg”.

Ik heb enorm veel van Michiel geleerd en ben hem daar zeer erkentelijk voor!

Kortom: schroom niet en maak dat Zetje… Je zult er beslist geen spijt van hebben.

 

Mirjam van Santen - Aveleijn

 

 

Michiel heeft in Rijnland Zorggroep groepen leidinggevenden en high-potentials getraind. Ik ken Michiel als een gedreven en authentieke trainer. Zoek je een trainer in pak met stropdas dan ben je bij hem aan het verkeerde adres. Michiel kenmerkt zich door professionele gedrevenheid. Hij bereidt zich zeer goed voor op de training en verdiept zich - ook in een groepstraining - in indivuele leervragen van deelnemers. Michiel neemt ook na en tussen de trainingen nog ruim de tijd voor vragen van deelnemers. Geen uurtje factuurtje, dat is als opdrachtgever een prettig gegeven. 


Hans Bres MBA - Senior HR-adviseur, Rijnland Zorggroep

 

 

Tijdens de 4e leergang voor ambtelijk secretaris heb ik Michiel leren kennen als een betrokken aimabel mens. Ik was onder de indruk van zijn oprechte interesse in de persoon en zijn manier van feedback geven. Geen pasklare raadgevingen maar jezelf tot nadenken zetten op een kritisch positieve respectvolle manier. Ik heb de ondernemingsraad vanuit mijn ervaring geadviseerd een training met Michiel te plannen omdat ik de indruk had dat hij veel voor de ondernemingsraad zou kunnen betekenen. Dit is gebeurd. Michiel benadert binnen een groep deelnemers op een rustige en respectvolle manier waardoor er veiligheid ontstaat binnen een groep en een groepsproces op gang wordt gebracht. Hij kan goed observeren en daar adequaat op in spelen. Hij “begeleidt” de ondernemingsraad in een proces naar regie ondernemingsraad. Dat dit lukt, is dankzij het feit dat hij de ondernemingsraadsleden zo weet te inspireren dat zij het zelf doen. Daarnaast heeft Michiel een belangrijke bijdrage geleverd aan het verbeteren van de samenwerking met de Raad van Bestuur. Niet het minst belangrijke in dit alles is zijn gevoel voor humor en zijn onuitputtelijke energie. Voor 2014 hebben wij alvast twee trainingen met Michiel gepland en ik heb daar zin in!


Teuna Bekkema-Bardewee, Ambtelijk secretaris OR VNN

 

 

Ik heb Michiel leren kennen als een enthousiaste trainer die dat enthousiasme ook kan overbrengen op de groep. Hij kan praktische voorbeelden larderen met typetjes zodat de lesstof beeldend wordt. Michiel is een peoples-trainer die in de groep binding bewerkstelligt.

 

Caroline Vonk,  Yarden Uitvaartorganisatie

 

 

Michiel heeft meerdere trainingen en curcussen gegeven aan mij persoonlijk (voorzitterschap ondernemingsraad) en aan de ondernemingsraad van G4S Cash Solutions. Michiel vervult nog steeds de behoefte van de groep. Behoudt continue de aandacht en komt nog steeds verrassend (vernieuwd) uit de hoek!

 

Frank Maijer - Hoofd Uitvoerende G4S Cash Solutions

 

 

In mijn hoedanigheid van leidinggevende volgde ik zowel met het team ondersteuningsfunctionarissen cliëntenraden als met het team cliëntvertrouwenspersonen een opleiding, waarbij Michiel onze trainer / docent was. Ik kan samenwerking met Michiel écht aanbevelen. Hij is gezellig, aimabel en, anders dan zijn houding doet vermoeden, toch doortastend en concreet. Ik ben onder de indruk van de manier waarop hij feedback aan mensen kan geven: direct en met groot respect voor de persoon. Een mooie combinatie die ik niet eerder in deze vorm heb ervaren. Zijn oprechte betrokkenheid en interesse is duidelijk voelbaar. Hij krijgt snel en op een hele natuurlijke manier vertrouwen van mensen; hij hoeft daar niets speciaals voor te doen. Dat vertrouwen zal hij nooit beschamen. Hij is scherp en alert in zijn vraagstelling, die aanzet tot nadenken en waardoor mensen ‘in beweging’ komen. Hij weet diepere lagen aan te boren. En, zeer belangrijk: hij is bij dit alles niet gespeend van humor. Dat zorgt voor ‘lucht en ruimte’ om met elkaar te kunnen werken. We hebben veel van hem geleerd en hebben door de samenwerking met hem absoluut aan professionaliteit in ons werk gewonnen. We hebben genoten van de samenwerking met hem. Het smaakt naar meer....!!!


Yvonne Houben,  Stichting Koraal Groep

 


Michiel heb ik ontmoet bij de 1e leergang voor ambtelijk secretaris. Onderdeel van die cursus was een transferdag. Michiel is een dag bij ons in de OR geweest, op een teambuildingsdag. Toen zag ik wat een trainer voor een groep kan betekenen. Wij hadden al jaren dezelfde trainer, naar volle tevredenheid. Maar met een ander voor de groep veranderde opeens de hele dynamiek. Sindsdien is Michiel onze vaste trainer. De manier waarop hij zijn rol speelt en taak invult is grandioos. Zijn grootste kracht vind ik de manier waarop hij naar de mens kijkt. Als persoon, als onderdeel van een groep, in de rol van OR-lid. Hij houdt een spiegel voor, en weet feilloos vingers op de zere plek te leggen. In zijn trainingen brengt hij niet alleen een boodschap over, de leerstof. Hij zorgt er ook voor dat die bij iedereen binnen komt, dat elk individu er iets mee kan, en dat de groep het in praktijk kan toepassen. Pijnlijke hobbels gaat hij niet uit de weg, onderlinge wrijvingen die de groep dwarszitten benoemt hij, en helpt zoeken naar oplossingen. Je merkt hier duidelijk dat hij niet alleen trainer is, maar ook coach. Ik ben er van overtuigd dat de grootste kracht van een trainer is, dat hij past bij de groep. Net als elke trainer, zal Michiel niet geschikt zijn voor elke groep. Als je een meester voor de klas wilt, denk ik niet dat Michiel je man is. Maar als je een trainer zoekt met enorme kennis en ervaring, eindeloze inzet, die alles doet wat nodig is om de doelen die je als DB en AS stelt in OR-trainingen te halen, moet je hem echt eens uitnodigen voor een kennismaking.


Inge van Hartingsveld,  G4S Cash Solutions

 


Ik heb Michiel leren kennen via zijn broer, toen ik hoorde wat voor werk Michiel deed en hoorde dat die daar erg goed in is, heb ik toch na wat aarzelingen van mijn kant zijn adres en gegevens gevraagd, en de stap gezet. Één ding was voor mij wel duidelijk, ik kan en wilde zo niet verder met mijn leven. Ik heb Michiel een mail gestuurd met mijn verhaal erin en of hij mij verder kon helpen. Michiel is geen coach met pasklare antwoorden, maar laat je zelf nadenken en voelen op een goede en een positieve manier. In dat coaching traject wat ik doorlopen heb bij Michiel ben ik door een zwaar en een diep dal gegaan , het was niet gemakkelijk. Ik heb veel gehad aan de coaching van Michiel, als ik hem nodig had in de moeilijke en zware tijden van behandeling traject kon ik hem altijd mailen en bellen. Michiel is een coach die je respectvol, kritisch en op een positieve en eerlijke manier behandelt. Nu na een klein jaartje kan ik dan ook zeggen dat mijn leven meer inhoud heeft gekregen veel leuker en plezieriger en mooier is geworden. Ik heb geleerd om naar mij zelf te kijken en mijn problemen onder de ogen te komen en alles een plaatsje weten te geven. Als het nu nog nodig zou zijn kan ik Michiel nog steeds bellen of mailen voor een gesprek, hij is voor mij een enorme steun geweest en ben hem daar ook erg dankbaar voor. Dank je wel Michiel!

 

Mirjan van Dee

 

 

Michiel was mijn trainer bij de leergang voor ambtelijk secretarissen; beleid en beleidsondersteuning van het DASMO. Tijdens de trainingsdag bij de OR legde hij meteen de vinger op de zere plekken en bevestigde mijn constateringen. Hij is eerlijk en durft lastige zaken te benoemen. Hij heeft een praktische instelling en denkt met je mee hoe te komen tot concrete stappen ter verbetering.

 

Antje de Ruiter,  Gemeente Ede

 

Referenties