/ Cursus ambtelijk secretaris ondernemingsraad

Training ambtelijk secretaris

Ik train en coach ambtelijk secretarissen die zich willen professionaliseren en zich meer en meer willen richten op het coachend overhevelen van taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden richting de leden van de medezeggenschap.

 

Zetjes visie op de ambtelijk secretaris

De ambtelijk secretaris (AS) vervult een onmisbare taak, rol en functie binnen de medezeggenschap. En misschien is het wel een van de meest ondergewaardeerde en onbegrepen functies die er bestaan.

De ambtelijk secretaris is géén gekozen lid en maakt toch deel uit van een groep die door de AS doorgaans loyaal wordt gediend. Een status aparte, dus. De AS werkt secretarieel ondersteunend, begeleidend, adviserend en/of beleidsmatig ondersteunend. De AS is ook regelmatig de professional die de planning, de procedures en de continuïteit van het proces binnen de medezeggenschap bewaakt.

 

De taken, rol en functie zijn afhankelijk van de positie die de ambtelijk secretaris in de loop van de tijd heeft verkregen en ingenomen. Zetje geeft in zijn trainingen bewust aandacht aan al deze taken, de rol en functie van de AS. Zo ontwikkelt de AS zich tot de ideale professionele ondersteuner waar de ondernemingsraad het meeste profijt van heeft.