/ 7-daagse intensieve training


Persoonlijke ontwikkeling van de ambtelijk secretaris
7-daagse intensieve training - Zetje zelf op de kaart!  

 

Zetje nodigt je met veel plezier uit voor een bijzondere training.
We gaan het in deze intensieve training over JOU hebben! En niet over wet- en regelgeving, vaktechnische zaken, beleid- en adviseurschap. Echt over jou. Om precies te zijn over jouw persoonlijke ontwikkeling in communicatie en gedrag, binnen de medezeggenschap en daarbuiten.

De zevendaagse training geeft een boost aan je persoonlijke effectiviteit en je levensgeluk.

 

Kies je eigen rol en invloed
In de medezeggenschap werken is niet altijd even gemakkelijk. Vaktechnische kennis is niet genoeg. Je moet kunnen omgaan met conflicterende belangen, samenwerken met mensen die je minder goed liggen en gezamenlijk toch tot goede en breed gedragen besluiten komen. Je krijgt ongetwijfeld te maken met weerstandsgedrag, ongeduld, onbegrip, boosheid, passiviteit en meer. Bij jezelf en bij anderen, en dat kan jou weer beïnvloeden. Vraag je je weleens af hoe het komt dat mensen totaal verschillende opvattingen hebben? Word je ook zo moe van mensen met een negatieve blik die altijd iets te zeuren hebben? Erger jij je meer dan je lief is? En hoe ga je daar mee om, keer op keer? Dat kan knap lastig zijn. Zetje leert jou omgaan met deze situaties door je bewust te maken van je eigen gedachten, gedrag, rol en invloed.

 

Wat leer je?
De training Zetje zelf op de kaart! biedt je praktische handvatten voor je persoonlijke ontwikkeling:

·         Je leert op een professionelere manier communiceren.

·         Je leert bewuster je gedrag kiezen in werk- en privésituaties.

·         Je leert jezelf en anderen beter begrijpen door patronen en overtuigingen te doorgronden. Op basis daarvan ben en werk je makkelijker samen met anderen.

·         Je ontdekt wat er gebeurt in de communicatie tussen jou en de ander. Wat weerhoudt jou er bijvoorbeeld van om iemand aan te spreken of feedback te geven? Of hoe komt het dat je je in bepaalde situaties erg klein en overdonderd kunt voelen?

·         Het zelfinzicht dat je verder ontwikkelt, helpt je om gemakkelijker problemen of lastige situaties op te lossen.

·         Je krijgt tools aangereikt om mensen te begeleiden en ze meer bewust aan te sturen.


Welke competenties ontwikkel je?
In deze training ga je volop aan de slag met de (verdere) ontwikkeling van de volgende competenties: doelen stellen, aanpassingsvermogen, zelfkennis, gespreksvaardigheid, onafhankelijkheid, assertiviteit, luisteren,  doorvragen, zelfsturing, feedback geven en ontvangen, samenwerken, zelfvertrouwen, verantwoordelijkheid, inlevingsvermogen, zelfontwikkeling, observeren, aanspreken op gedrag, mensenkennis en zelfreflectie.

 

Hoe is de training opgebouwd
De training Zetje zelf op de kaart! is vooral praktisch van opzet en rijk gevuld met allerlei (verwerkings)opdrachten. We werken zowel in kleine groepjes als samen met de complete groep. Jouw praktijk is leidend en uitgangspunt bij de opdrachten. Je gaat tijdens deze training intensief aan de slag met persoonlijke doelen verwerkt in een persoonlijk plan.

Theorie en praktijk wisselen elkaar af. Daarbij spelen we steeds in op de persoonlijke inbreng van deelnemers. De training biedt je een goede en brede basis voor je verdere persoonlijke ontwikkeling in de rest van je (professionele) leven. Zetje deelt namelijk verrassende inzichten met je uit verschillende theorieën en modellen over communicatie en gedrag. Deze inzichten zetten jouw eigen gedrag en dat van collega's gegarandeerd in een nieuw licht.

Aan het einde van elke dag krijg je een integratieopdracht om het geleerde meteen in jouw praktijk toe te passen. Zo kun je steeds nieuw gedrag uitproberen en de effecten terugkoppelen. Persoonlijke bewustwording en groei zijn gegarandeerd.


Wat verwacht Zetje van jou?
Zetje heeft ambitieuze doelen voor jou met deze training. Om die te bereiken is het nodig dat je volledig bereid bent om:

·         kritisch naar je eigen communicatie, denken, gedrag en functioneren te kijken;

·         de gevolgen daarvan te verkennen, te herkennen en te erkennen;

·         jezelf te ontwikkelen en wilt samenwerken met andere deelnemers.

 

Een schriftelijke intake is verplicht. Zo zorgen we samen voor een optimaal resultaat.

 

Voor wie is de training bedoeld?
De training Zetje zelf op de kaart! richt zich op:

·         ambtelijk secretarissen in de medezeggenschap.

 

SBU

Studiebelastingsuren circa tien.

 

Duur

7 losse dagen van twee dagdelen (1 dag per maand)

 

Trainer

Michiel van Vliet, senior communicatie- en gedragstrainer, medezeggenschapstrainer en coach.

 

Groepsgrootte

Minimaal 6 en maximaal 12 personen.

 

Facultatief

Mogelijkheid tot persoonlijke coaching/supervisie.

 

Data 

Deze dagen starten om 10.00 uur en eindigen 17.30 uur.

Data 2021 op aanvraag.


Locatie
Midden van het land / nader te bepalen.

Prijs 
De prijs voor deze zeven­daagse training is € 2550,00 per per­soon all-in.

Je kunt in termijnen betalen.

7-daagse intensieve training: Zetje zelf op de kaart!

Door op “Versturen” te klikken gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.